top of page

Activiteiten

Bridge

BRIDGE is een uit whist ontstaan kaartspel, gespeeld met 52 kaarten door vier personen, waarbij men met een vaste partner spelend moet proberen een geboden aantal slagen te halen.

 De bridgers komen iedere maandagmiddag samen in het cultureel centrum Bosuil te Jezus-Eik

Socratische gesprekken

Een socratisch gesprek is een filosofisch onderzoeksgesprek in de vorm van een dialoog in een groep van 6 tot maximaal 12 gespreksdeelnemers. Door middel van een bepaalde structuur, die de gespreksbegeleider bewaakt, wordt getracht een van belang zijnde uitgangsvraag te onderzoeken.

Scrabble

Kennisbeurs Druivenstreek wil deze denksport terug op de agenda zetten en hoopt zo geïnteresseerde scrabbelaars bij mekaar te brengen.

Pétanque

De vele toeristen die met het petanque kennismaken in Frankrijk, de bakermat van dit spel, worden er blijkbaar zo door aangegrepen dat ze het in hun eigen streken gaan importeren. Zo ook de Kennisbeurs, wij spelen eenmaal per maand.

Stadsbezoeken

We reizen naar een Belgische stad en maken  kennis met de geschiedenis en de evolutie van het bij voorkeur oudste stadsgedeelte. Meestal met openbaar vervoer

Please reload

Spellen

Keuze uit dammen, schaken, Stratego, Rummikub, Monopoly,  Scrabble, Uno, Yatzhee, Mastermind en kaartenspelen – (Kleuren)Wieze enz. Als jullie een voorkeur hebben – spreek dan af met  buren of vrienden – zodat we ter plaatse de groepen/tafels kunnen samenstellen.

Reisverslagen

Interessante  reizen, meestal  naar verre bestemmingen worden verteld en geïllustreerd met de projectie van foto's 

Wandelingen

De wandelingen leiden ons in alle seizoenen naar een minder gekende wijk van een gemeente of een ongerept stukje natuur in de streek

Conversatie

Gelegenheid om gedurende 2 uren te oefenen in een gesproken Europese taal, Duits, Frans, Engels, Spaans.   Anderstaligen kunnen zich bekwamen in het Nederlands.

Het onderwerp wordt door de groep zelf gekozen.

Museumbezoeken

We bezoeken een een tijdelijke tentoonstelling of een deel van de vaste collectie van een museum.

Lezingen

Regelmatig worden er informatieve lezingen gehouden over gevarieerde onderwerpen. Of we krijgen een notaris op bezoek die één van zijn taken komt voorstellen en uitleggen. Of het gaat over leven en werk van een componist met een streepje muziek ter verduidelijking. De keuze in thema’s zijn legio.Telkens in de polyvalente zaal van het G.C.C.Den Blank.

Please reload

bottom of page