top of page

Wie zijn wij ?

Kennisbeurs-Druivenstreek werd opgericht op 13 april 1999.

Kennisbeurs-Druivenstreek is een Culturele vereniging voor dynamische senioren en jonge vijftigers die in hun huidige levensfase hun kennis en ervaring belangeloos willen delen, hun creativiteit actief toe te passen en hun sociaal leven willen verruimen met respect en openheid naar iedereen.

Door communicatie en participatie willen wij onze leden nader bij elkaar brengen en zo een warmere samenleving tot stand brengen.

Wij bieden onze leden de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe sociale contacten te leggen (kennis maken), hun ervaringen en kennis onder elkaar te delen (kennis nemen, kennis geven) rekening houdend met hun gemeenschappelijke interesses en niet van hun leeftijd.

Diverse activiteiten worden overdag en tijdens de werkdagen georganiseerd gaande van vaste activiteiten zoals taalconversaties, Bridge, gezondheidswandelingen, scrabbel en socratische gesprekken (gratis) tot losse activiteiten zoals bezoeken aan musea en steden en lezingen (met of zonder beeld) over uiteenlopende onderwerpen. (betalend naargelang de voorwaarden).

Kennisbeurs-Druivenstreek is zowel aangesloten bij de Seniorenraad als bij de Cultuurraad.

Kennisbeurs-Druivenstreek omvat de gemeente Bertem, Huldenberg, Hoeilaart, Overijse en Tervuren en wil een rol spelen in het Intergemeentelijke Samenwerking Verband van de Regio.

Het idee “ Kennisbeurs” is ontstaan na aan studie van de Vrije Universiteit Brussel over onderlinge communicatie en behoeften van jong senioren.

Screenshot 2022-01-11 at 10.48.04.png
bottom of page