top of page

Wie zijn wij ?

Kennisbeurs-Druivenstreek is een Socio-Culturele vereniging voor dynamische senioren en jonge vijftigers die in hun huidige levensfase hun kennis en ervaring belangeloos willen delen, hun creativiteit actief toepassen en hun sociaal leven willen verruimen met respect en openheid naar iedereen.

Door communicatie en participatie willen wij onze leden nader bij elkaar brengen en zo een warmere samenleving tot stand brengen.

Wij bieden onze leden de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe sociale contacten te leggen (kennis maken), hun ervaringen en kennis onder elkaar te delen (kennis nemen, kennis geven) rekening houdend met hun gemeenschappelijke interesses en niet van hun leeftijd.

Diverse activiteiten worden overdag en tijdens de werkdagen georganiseerd gaande van vaste activiteiten zoals taalconversaties, Bridge, gezondheidswandelingen, scrabbel, curling, petanque, samenzang, spellen  en socratische gesprekken  tot andere activiteiten zoals lezingen, bezoeken aan musea, reisreportages en uitstappen...

Kennisbeurs-Druivenstreek is erkend door de gemeenten Overijse en Hoeilaart en is ook actief in Bertem, Huldenberg en Tervuren.

Kennisbeurs-Druivenstreek  wil een duidelijke rol spelen in het Intergemeentelijke Samenwerking Verband van de Regio Druivenstreek.

Kennisbeurs-Druivenstreek steunt sociale organisties zoals voedselbank, Ekseeko, Broederlijk delen, Oxfam...

Kennisbeurs-Druivenstreek werd opgericht op 13 april 1999.

Screenshot 2022-01-11 at 10.48.04.png
bottom of page